Unit models

In this forum you will find and post information regarding the modding of Star Wars Battlefront 2. DO NOT POST MOD IDEAS/REQUESTS.

Moderator: Moderators

UnaidedCoder

Unit models

Postby UnaidedCoder » Thu Dec 29, 2005 2:22 pm

I found nearly all the files (levels, scripys). But I can't find the unit models and textures. Where are they?

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 405
Joined: Tue Nov 16, 2004 4:08 pm

Postby Dragonum » Thu Dec 29, 2005 2:25 pm

you find them in the side folders

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Thu Dec 29, 2005 2:29 pm

The what? (Currently a newb atfile searching SW:BF, sorry)

-=Sithicalohiny=-

Postby -=Sithicalohiny=- » Thu Dec 29, 2005 3:38 pm

The Side folder contains all of that for each faction but in hex view is looks like total gibberish.

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Thu Dec 29, 2005 3:42 pm

I'm looking high and low and see nothing called the side folder

Lord-Bandu

Postby Lord-Bandu » Thu Dec 29, 2005 3:46 pm

assets >sides

windows search engine is your freind in BFbuilder

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Thu Dec 29, 2005 3:55 pm

K got it.

Now to see if I can get it into the 3D modeler. I'm gonna go check out some stickies.

-=Sithicalohiny=-

Postby -=Sithicalohiny=- » Thu Dec 29, 2005 4:32 pm

Good luck, if you can mod that you're probably better that Lord Bandu or Rends.

Missing Jedi Admin
Posts: 3277
Joined: Fri Nov 12, 2004 2:54 pm

Postby Leviathan » Fri Dec 30, 2005 11:23 am

Coder', all *.MSH files you'll find in the "Assets\Sides" sub-folders can't be imported in 3D-modelling softwares, even in Softimage|XSI products...
You must wait for a tool called BConstructor, first, which will be able to convert SWBF MeSH files into *.XSI ones, usable in many modelling tools...

-=Sithicalohiny=-

Postby -=Sithicalohiny=- » Fri Dec 30, 2005 11:44 am

Do you actually have XSI ?

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Fri Dec 30, 2005 1:18 pm

Yes i have XSI, yes i know how to model (I'll send you a shot of a machine I made in a sec when I first picked up a modeler) and is this BC Constructor what we are waiting for on the 5th?

Anywho, the robot:

Image

100% completely unrendered, so he looks like crap, edge wise.

-=Sithicalohiny=-

Postby -=Sithicalohiny=- » Fri Dec 30, 2005 1:30 pm

WTF is that?

Missing Jedi Admin
Posts: 3277
Joined: Fri Nov 12, 2004 2:54 pm

Postby Leviathan » Fri Dec 30, 2005 1:55 pm

Something which shows that Coder' won't need to get tutorials on "How to start modelling with Softimage|XSI"... And as far as I know, none BConstructor release date has been provided yet...

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Fri Dec 30, 2005 3:32 pm

No date? Diet Dr. Pepper <_>

There's only one thing that irks me about XSi: I made that with plane modeling (making a sheet and melding it into the part you want, like his gears and plating) and used blueprints I drew up to keep everything in check. But I can't find how you would go about loading up a blueprint backround in XSI.

EDIT: Sith, here's the display shot:

http://img134.imageshack.us/img134/2701/image300xr.png

Old School Staff
User avatar
Posts: 2059
Joined: Wed Feb 23, 2005 9:54 am

Postby Qdin » Fri Dec 30, 2005 4:26 pm

is that one modelled into that position, or did you use bones/nulls as parents and moved them in a hieracy(sp?) until it had that position? :)

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Fri Dec 30, 2005 4:52 pm

No, this was back when i was messing around with a 3D modeller for the first time (GmaX) and i couldn't get the help files since it was discontinued like literally the next day).

I could have boned it (I knew how, to an extent), but only the limbs are boned. The rest was assembled by hand. That means no control boxes and no center of gravity was used (he is in my sig-which won't load for some reason- and that's all i wanted him for).

Old School Staff
User avatar
Posts: 2059
Joined: Wed Feb 23, 2005 9:54 am

Postby Qdin » Fri Dec 30, 2005 5:00 pm

lol - the admins removed the sigs some time ago :)

but its good - I'd browse through the XSI Forum about info about how to add that thing :roll: in SWBF2 :P

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Fri Dec 30, 2005 5:08 pm

Might. But that requires me to remake it. Good thing I kept the blueprints. The reason is that the origional is on my old comp, which I cannot access since the 3d modeller on it was deleted.

As soon as I find out how to load up the blueprints on XSI I'll make it.

UnaidedCoder

Postby UnaidedCoder » Fri Dec 30, 2005 11:25 pm

Ok guys, I want your help:

I'm going to recreate the robot with NO blueprints (off memory), and using only primitives (generate so and so) and verticy manipulation. When i'm done tell me which you think is better.

So far, a leg:

http://img525.imageshack.us/img525/5135/robotleg7sx.png

-=Sithicalohiny=-

Postby -=Sithicalohiny=- » Sat Dec 31, 2005 12:11 pm

If I knew what the hell you are talking about I would tell you. :?

Next

Return to SWBF2 Modding

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest