Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Working on a new map? Have a new mod out for swbf2?! Post an announcement of the up-coming release here.

Moderator: Moderators

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Wed Feb 21, 2018 11:15 am

I think i finished about 50% now, so it's time for a thread :D


What is this about?
I want to play Star Wars Battlefront II in Full resolution. For me it's 1920x1080. Well most of you will say that this is already possible and yes the gameplay works in this resolution, but the menu interface does not. That makes the maximum number of supported eras very limited (5). Furthermore the galactic conquest screen looks very pixeled and ugly.
That's what i want to fix with this mod. No more stretched contents, but completely adjusted values to fit the new aspect ratio.


What is already done?
- background over-stretching bug,
- infobox out of view in GC,
- profile select screen,
- most of the instant action screen,
- most of the multiplayer create screen,
- top buttons are too high and their hitbox is not propertly,
- some ugly code needs cosmetics :D
- instant action/mp create page option buttons are too high positioned,

What is not working?
- Multiplayer join screen,

What else is left?
- new background images that fit 16:9 format
- a lot of testing with different resolutions


And yeah i know you love pics, so here you go

Hidden/Spoiler:
Image
Image
Last edited by Anakin on Thu Feb 22, 2018 10:20 am, edited 2 times in total.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 372
Joined: Sun Sep 02, 2012 2:47 am
Location: Starkiller Base
Projects :: None
Games I'm Playing :: SWBF2
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby DylanRocket » Wed Feb 21, 2018 11:23 am

Looks great! Glad this fixes the 5 eras issue.

Private First Class
User avatar
Posts: 80
Joined: Sun May 07, 2017 11:31 pm
Location: Kentucky, USA
Projects :: A New Frontier Era Mod
Games I'm Playing :: All teh BFs

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Calrissian97 » Wed Feb 21, 2018 1:17 pm

This looks great! If completed this would be a fantastic update to the game. Good luck! :thumbs:

Lieutenant Colonel
User avatar
Posts: 546
Joined: Wed Apr 24, 2013 10:34 pm
Location: Your House
Projects :: Assault on Theed
Games I'm Playing :: Battlegrounds
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Lorul1 » Wed Feb 21, 2018 5:35 pm

dang son :faint:

Jedi
User avatar
Posts: 1155
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Location: San Diego
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby AnthonyBF2 » Wed Feb 21, 2018 11:03 pm

Can this be implemented with the 1.3 files?

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Thu Feb 22, 2018 9:50 am

actually the 1.3 is a requirement for this to work. I use wrapper and code inserter to change the values and functions. This is not a shell replacement or something like this. Just addition :D


==UPDATE==

Some more progress:

Hidden/Spoiler:
Image

First Lance Corporal
Posts: 121
Joined: Thu Jul 09, 2015 10:02 pm
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: StarWarsBattlefront2
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby RedHardcore » Thu Feb 22, 2018 11:33 am

This is what I've wanted for so many years, but never got.

I know this is off topic, but I wish there could be a hack to support more than 500 missions, especially when I have a monster gpu and processor that can handle a Diet Dr. Pepper ton of modern games in 4k.

Lieutenant Colonel
User avatar
Posts: 546
Joined: Wed Apr 24, 2013 10:34 pm
Location: Your House
Projects :: Assault on Theed
Games I'm Playing :: Battlegrounds
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Lorul1 » Thu Feb 22, 2018 12:47 pm

So will this change the way how custom menu screens are made ? I’m guessing no ?

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Thu Feb 22, 2018 2:54 pm

no, this changes nothing in the way we use scripts etc. It will just change some screens to fit the higher resolution. If you made a screen with hardcoded values instead of screen relatives, they may look ugly and you need to rearrange them.

I can tell you that everything is fixed so far. I'm only waiting for the new background images and that zeroed took a look at the files.
Finally one question, do you still use multiplayer? Because the joining screen is still messed up

Corporal
User avatar
Posts: 148
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:05 am
Location: Connecticut
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: BF1+2 stronghold
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Isaac1138 » Fri Feb 23, 2018 9:20 pm

So will this fix the era list + button overlap issue?

*And I was wondering if you can tell me how to fix these odd 'misnamed' era names.

Image

Image

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Sat Feb 24, 2018 6:24 am

Well i don't know why you are not limited to 5 eras, but yes the overlapping will be fixed this way.
The wrong era name should be fixed through the mod's addme. If the developer did not change the name he is the first address for a fix. Of course you can also find out the era letter and change the default name of that era on your own.

Corporal
User avatar
Posts: 148
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:05 am
Location: Connecticut
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: BF1+2 stronghold
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Isaac1138 » Sat Feb 24, 2018 12:40 pm

Do I use hex editor to edit and fix it?

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Sat Feb 24, 2018 1:23 pm

i don't think so. I'm not 100% sure how the names work exactly. But it might be an entry the localization. Maybe you can change it through an custom core.lvl that you load with an gc script at the proper time.

Resistance Leader
User avatar
Posts: 5177
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Edinburgh, UK
Projects :: EVERYWHERE + Zero Munge + TCW
Games I'm Playing :: Day of Defeat Source
xbox live or psn: Marth8880

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Marth8880 » Sun Feb 25, 2018 6:23 pm

Incorrect era names are generally caused by mod authors not including Zerted's MergeTables addme fix found here: http://www.gametoast.com/viewtopic.php?p=350615#p350615

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Mon Feb 26, 2018 11:58 am

Currently i'm working on a graphical upgrade. Here the current progress:

Hidden/Spoiler:
Image

Corporal
User avatar
Posts: 148
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:05 am
Location: Connecticut
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: BF1+2 stronghold
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Isaac1138 » Sun Mar 04, 2018 5:24 pm

Marth8880 wrote:Incorrect era names are generally caused by mod authors not including Zerted's MergeTables addme fix found here: http://www.gametoast.com/viewtopic.php?p=350615#p350615

Can you pin this thread, since many modders forget and its really annoying.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 11016
Joined: Wed Sep 07, 2005 11:42 pm
Location: Indiana
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Destiny
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Teancum » Mon Mar 05, 2018 9:49 pm

What resolution are your background textures? Can the shell use textures that are not a power of 2?

Resistance Leader
User avatar
Posts: 5177
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Edinburgh, UK
Projects :: EVERYWHERE + Zero Munge + TCW
Games I'm Playing :: Day of Defeat Source
xbox live or psn: Marth8880

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Marth8880 » Tue Mar 06, 2018 3:13 am

Teancum wrote:What resolution are your background textures? Can the shell use textures that are not a power of 2?

I think all he did was simply resize a 1920x1080 texture down to 1024x1024.

Lieutenant Colonel
User avatar
Posts: 546
Joined: Wed Apr 24, 2013 10:34 pm
Location: Your House
Projects :: Assault on Theed
Games I'm Playing :: Battlegrounds
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Lorul1 » Tue Mar 06, 2018 3:47 am

will you be making one in 1440p and 4k ???

Master of the Force
User avatar
Posts: 4757
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: Star Wars Battlefront II HD Fullscreen

Postby Anakin » Tue Mar 06, 2018 4:50 am

1440p is not pow(2), so no.

The new Textures have 3641x2048 and then i downscaled them to 2048x2048. I tried non power of two resolutions, but it does not work. But with the 2k resolution SWBF2 just needs to downscale to 1920x1080 and that has a better result then upscale from 1024x1024.

Next

Return to SWBF2 Map/Mod Works In Progress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest