UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

New maps and mods are coming out quickly. If you release something (even a beta) please post it here. Be sure to give details in the topic such as Map/Mod name and version

Moderator: Moderators

Jedi
User avatar
Posts: 1141
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Location: San Diego
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby AnthonyBF2 » Mon Oct 02, 2017 5:04 pm

Spiret wrote:We need to know what exactly .lua files in shell.lvl and ingame.lvl have been changed in v1.3 patch. Then we can insert them to new files updated by GOG.

The opposite would be easier. Not many items were changed in the GOG shell.lvl as countless things were changed in the 1.3 shell.lvl

Resistance Leader
User avatar
Posts: 5104
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Greater Seattle Area
Projects :: EVERYWHERE + Zero Munge + TCW
Games I'm Playing :: Civ3 + DEHR
xbox live or psn: Marth8880

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby Marth8880 » Mon Oct 02, 2017 6:00 pm

Spiret wrote:We need to know what exactly .lua files in shell.lvl and ingame.lvl have been changed in v1.3 patch.

According to the file size differences, only shell.lvl was changed; the vanilla and 1.2 patch ingame.lvl files are both 14,690 KB.

Private
User avatar
Posts: 38
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:44 am
Location: Latvia

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby Spiret » Mon Oct 02, 2017 6:40 pm

You are right. Just compared the files in hex editor and ingame.lvl is untoched. But common.lvl, core.lvl and shell.lvl were changed. I used SleepKiller's tool and extracted all scripts from original and new shell.lvl and compared them in Total Commander. Here what I found:

New File:
ifs_mpgs_galaxylogin

Changed Files:
ifs_instant_options_tags
ifs_missionselect_pcmulti
ifs_mp_sessionlist
ifs_mp_leaderboard
shell_interface

Ok. Target files found. Compared v1.3 patch's shell.lvl with original and found scripts that changed both in v1.3 patch and GOG's version:
ifs_missionselect_pcmulti
ifs_mp_sessionlist
shell_interface

Do not know what exactly first two scripts do, but found what GOG changed in shell_interface. They added this code after 129 line, I think:

if(gOnlineServiceStr == "Galaxy") then
ScriptCB_DoFile("ifs_mpgs_galaxylogin")
end

I will try to rebuild shell.lvl and common.lvl. If everything will be nice, I will release updated patch tomorrow.

Jedi
User avatar
Posts: 1141
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Location: San Diego
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby AnthonyBF2 » Mon Oct 02, 2017 7:32 pm

Spiret wrote:You are right. Just compared the files in hex editor and ingame.lvl is untoched. But common.lvl, core.lvl and shell.lvl were changed. I used SleepKiller's tool and extracted all scripts from original and new shell.lvl and compared them in Total Commander. Here what I found:

New File:
ifs_mpgs_galaxylogin

Changed Files:
ifs_instant_options_tags
ifs_missionselect_pcmulti
ifs_mp_sessionlist
ifs_mp_leaderboard
shell_interface

Ok. Target files found. Compared v1.3 patch's shell.lvl with original and found scripts that changed both in v1.3 patch and GOG's version:
ifs_missionselect_pcmulti
ifs_mp_sessionlist
shell_interface

Do not know what exactly first two scripts do, but found what GOG changed in shell_interface. They added this code after 129 line, I think:

if(gOnlineServiceStr == "Galaxy") then
ScriptCB_DoFile("ifs_mpgs_galaxylogin")
end

I will try to rebuild shell.lvl and common.lvl. If everything will be nice, I will release updated patch tomorrow.


This was my idea. Good luck. If you get stuck, contact me and I will help if I can.

Private
User avatar
Posts: 38
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:44 am
Location: Latvia

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby Spiret » Tue Oct 03, 2017 9:32 am

Ok, did it. Almost everything is working perfectly.

Lieutenant General
User avatar
Posts: 713
Joined: Fri Aug 17, 2012 3:13 pm
Location: 411Remnant
Projects :: Empire Rising
Games I'm Playing :: SWBF Doom FONV
xbox live or psn: No gamertag set

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby TWINKEYRUNAWAY » Tue Oct 03, 2017 12:42 pm

That's great news, your doing great work for the community.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2973
Joined: Sun Feb 26, 2006 7:36 am
Location: USA
Projects :: Bos Wars AI - a RTS game
Games I'm Playing :: SWBF2 and Bos Wars
xbox live or psn: No gamertag set

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby [RDH]Zerted » Wed Nov 29, 2017 2:41 am

Twilight_Warrior wrote:Heyyyyyyyyyyyyyyy Zerted!
Dunno how often you check the other boards
I don't look at the other boards and I've stopped visiting GT unless someone PMs me. Too busy with work and I'm a landlord now so I don't have time to spend playing/modding games. Too much property management automation software to write and too many things to fix. I still respond to emails, but the response might not come quickly.

I'm glad someone was able to combine v1.3 with the new version of the game :thumbs:

Posts: 1
Joined: Fri Mar 23, 2018 3:43 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Battlefont 2
xbox live or psn: No gamertag set

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby AnotherGlossy » Fri Mar 23, 2018 3:57 am

Is there possibly a way to remove the KoTOR era and +123 eras options from the 'Select All'? I don't have those mods enabled, only the 1.3 patch, but they still appear.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2973
Joined: Sun Feb 26, 2006 7:36 am
Location: USA
Projects :: Bos Wars AI - a RTS game
Games I'm Playing :: SWBF2 and Bos Wars
xbox live or psn: No gamertag set

Re: UnOfficial v1.3 Patch (r129 - Latest Version)

Postby [RDH]Zerted » Sun Apr 01, 2018 9:41 pm

Some of the maps you have selected have missions which use those era characters. v1.3 lets modders rename eras. When you have multiple maps selected and some of them rename the same era, it's impossible to know which era names the user wants displayed (too difficult to display all the names). So instead of showing the custom named era it displays the default era name. KoTOR and +123 have some of the default era names as those mods were popular and in development at the same time v1.3 was in development.

So it is and is not a bug, both at the same time.

Previous

Return to SWBF2 Released Maps & Mods

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest