XSI ZETools

How to create models in XSI and other 3D applications and make them work in Battlefront 1 & 2. Post models, tips for application usage and share anything XSI, 3DMax, SketchUp, etc.

Moderator: Moderators

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 376
Joined: Wed Feb 17, 2016 8:51 am
Location: France
Projects :: Battlefront Ultimate Commander
Games I'm Playing :: swbf I + II
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby CdtFox » Mon May 08, 2017 7:27 am

ANDEWEGET wrote:This error seems to occur before even starting the import. Looks to me like there is a problem with the path to your .msh file (like special characters), could you provide the full path to the .msh you're trying to open?
It also looks like you're using an older version of XSIZETools, make sure to upgrade to the latest one from here: https://github.com/Schlechtwetterfront/ ... s/releases (delete the old folder completely and unzip the new one)


Thanks for the answer, i discovered that when importing a .msh from a special hardrive i have this error, funny it happens only for that external disk.

Yeah i probably don't have the lastest one, i'll download it, i don't update these things very often thought. :P

///EDIT\\\

Hum, I'm unable to import one of the player model i made a while back. And this time i have the latest version of ZETool
Here is the log:

Hidden/Spoiler:
Code: Select all
Last 15 log lines:


                        Scale:    1.0, 1.0, 1.0.
   INFO (195, build): Finished building bone_r_foot.
   INFO (527, build_null): Building bone_r_toe as null(originally bone).
   DEBUG (611, set_transform): Set local tranform for bone_r_toe to:
                        Position: 0.164999932051, -5.70565462112e-05, 7.83053383202e-06;
                        Rotation: 0.0262335607091, -0.0120390312152, -35.3127578887;
                        Scale:    1.0, 1.0, 1.0.
   INFO (195, build): Finished building bone_r_toe.
   INFO (527, build_null): Building eff_r_toe as null(originally null).
   DEBUG (611, set_transform): Set local tranform for eff_r_toe to:
                        Position: 0.0999999716878, -2.07126140594e-06, -3.3519565477e-05;
                        Rotation: 0.0, 0.0, 0.0;
                        Scale:    1.0, 1.0, 1.0.
   INFO (195, build): Finished building eff_r_toe.
   INFO (248, build_c_prim): Building c_bonerthigh2 as cloth prim(originally geobone).


Traceback:


   Traceback (most recent call last):
     File "<Script Block >", line 91, in importbutton_OnClicked
     File "C:\Users\STAR\Softimage\Softimage_7.5\Addons\XSIZETools\Application\Core\andezetimport.py", line 852, in import_
       self.do_import()
     File "C:\Users\STAR\Softimage\Softimage_7.5\Addons\XSIZETools\Application\Core\andezetimport.py", line 905, in do_import
       self.chain = builder.build()
     File "C:\Users\STAR\Softimage\Softimage_7.5\Addons\XSIZETools\Application\Core\andezetimport.py", line 635, in build
       item = builder.build()
     File "C:\Users\STAR\Softimage\Softimage_7.5\Addons\XSIZETools\Application\Core\andezetimport.py", line 187, in build
       self.build_c_prim()
     File "C:\Users\STAR\Softimage\Softimage_7.5\Addons\XSIZETools\Application\Core\andezetimport.py", line 263, in build_c_prim
       self.si_model = self.xsi.CreatePrim(self.cloth_prim_types[my_collision.primitive_type],
   AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'primitive_type'

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 394
Joined: Tue Jan 16, 2007 4:22 pm
Location: The left side of the moon
Projects :: Space to Ground [reworking]
Games I'm Playing :: Different Games
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Redline » Fri Dec 29, 2017 2:29 pm

*Off Topic
Since I've sadly stopped my work in things of modding and turned into a silence modder, I've never noticed this tool to be honest. :D
I wanted to finish some old and long lost projects at my PC, but it doesn't mean I'll become that active in things of modding again.
I'm still wondering how many people do still mod for these two old games and they still do an impressive work, where I've thought, they are done now. We have seen everything.
In my opinion the games should be in retirement for now, but people do teach me that this isn't the case.
I guess, they seem to be unique and they got something what EA's Battlefront games will never have, because they don't provide this feeling what the old games do.

Back to topic:

I just wanted to know why Softimage 7.5 shows up an unexpected failure message if I press the ZE Tools export or import button.

Any solutions for this problem?
I've followed all the installations instructions so far.

Ancient Force
User avatar
Posts: 1270
Joined: Tue Apr 01, 2008 8:42 am
Location: Germany

Re: XSI ZETools

Postby ANDEWEGET » Fri Dec 29, 2017 5:02 pm

Open the script editor (Alt+4 if I remember correctly) and copy paste the exact error message here.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 394
Joined: Tue Jan 16, 2007 4:22 pm
Location: The left side of the moon
Projects :: Space to Ground [reworking]
Games I'm Playing :: Different Games
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Redline » Fri Dec 29, 2017 5:05 pm

ANDEWEGET wrote:Open the script editor (Alt+4 if I remember correctly) and copy paste the exact error message here.


Okay, that's all.

# INFO : XNA.xsitemplate is up-to-date
# ERROR : 2006-CUST-MSHExport - Unexpected failure.
Application.MSHExport()
# ERROR : 2006-CUST-MSHImport - Unexpected failure.
Application.MSHImport()


Edit 30.12.2017:

Problem solved.
I've just cut the folder xsizetools from C:/users/%user%/Autodesk/Softimage_%version%/Addons/

To the Addons folder location of softimage itself:

C:/Softimage/Softimage_Mod_Tool_%version%/Addons

Now it works fine for me. :)

Nevertheless thanks.

Ancient Force
User avatar
Posts: 1270
Joined: Tue Apr 01, 2008 8:42 am
Location: Germany

Re: XSI ZETools

Postby ANDEWEGET » Sat Dec 30, 2017 4:09 am

Glad to hear you got it fixed. That is a weird error...

Command Sergeant Major
User avatar
Posts: 251
Joined: Thu Apr 02, 2009 7:02 am
Location: Bulgaria
Projects :: Remaking FR Battlefront 3 Tatooine map.
Games I'm Playing :: nothing for now
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Ginev » Sat Dec 30, 2017 6:15 am

Similar thing happen to me when i export my models with the ZETOOLS.My export path was just in D drive and that cause ZETools to crash.However i created one folder in D drive and made the export path there and this time it worked.I do not know why ZeTools simply do not like some export paths :D

Recruit Womprat Killer
Posts: 7
Joined: Sun Oct 26, 2014 8:55 pm
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: bf2 jka
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby WorstMB2Player » Fri Jan 05, 2018 1:04 am

Hi,

I downloaded everything (Python 2.6, Pywin32, C++ 2015) and installed them in the default locations, but I can't get Python to show up as a script language.

Any ideas what's wrong?

Private Recruit
Posts: 23
Joined: Sun Nov 16, 2014 8:53 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Battlefront 2
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Jawa26 » Tue Jan 09, 2018 7:37 am

Hello everyone,

I have the same problem as WorstMB2Player.

Also I was not even able to install Pywin32.
I did however have the latest version of
python installed.

I just can get this program to run :(

Ancient Force
User avatar
Posts: 1270
Joined: Tue Apr 01, 2008 8:42 am
Location: Germany

Re: XSI ZETools

Postby ANDEWEGET » Tue Jan 09, 2018 5:34 pm

Make sure to have a python version older than 3 (2.7 or 2.6) and match the PyWin version with that (Python 2.6 needs a 2.6 PyWin).

PyWin needs to find the (correct) Python installation, so maybe Python was installed incorrectly or you don't have a matching version.

Recruit Womprat Killer
Posts: 7
Joined: Sun Oct 26, 2014 8:55 pm
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: bf2 jka
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby WorstMB2Player » Wed Jan 10, 2018 9:49 am

I got mine to work by switching to Python 2.7 and using a newer version of Pywin32.

Thanks.

Ancient Force
User avatar
Posts: 1270
Joined: Tue Apr 01, 2008 8:42 am
Location: Germany

Re: XSI ZETools

Postby ANDEWEGET » Tue Jan 16, 2018 5:52 am

Do you have links or the exact version numbers? Then others with the same problem could try those.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 10997
Joined: Wed Sep 07, 2005 11:42 pm
Location: Indiana
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Destiny
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Teancum » Fri Feb 23, 2018 8:48 pm

Has anyone had any luck with the Clone Wars models? I try to import some of the player models/animals into Mod Tool, but if I import with the animations enabled they're distorted.

Ancient Force
User avatar
Posts: 1270
Joined: Tue Apr 01, 2008 8:42 am
Location: Germany

Re: XSI ZETools

Postby ANDEWEGET » Mon Feb 26, 2018 7:19 am

Did you try importing the model first (animations disabled) and then importing again to apply the animations (geometry disabled). I think that worked for me, but that was a few years ago so I'm not 100% on the details.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 10997
Joined: Wed Sep 07, 2005 11:42 pm
Location: Indiana
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Destiny
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI ZETools

Postby Teancum » Mon Feb 26, 2018 12:47 pm

Good idea. I'll try that tonight.

Previous

Return to 3D Modeling & Animation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest