Terraincutters Not Working Ingame

How to create models in XSI and other 3D applications and make them work in Battlefront 1 & 2. Post models, tips for application usage and share anything XSI, 3DMax, SketchUp, etc.

Moderator: Moderators

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 375
Joined: Sat Jun 13, 2015 10:51 am
Location: Toronto, ON
Projects :: SW Resistance Rising

Terraincutters Not Working Ingame

Postby MissingTexture » Fri Jan 13, 2017 10:46 am

I used 4 terrain cutters (downloaded from the released assets) to the base entrances and they look fine in XSI & in Zero Editor, but when I munge everything into the game the terrain cutter do not appear to be there and the entrance is covered. I froze the operator stacks & transforms in hopes that those two things would be the issue but no success.

Here's how they look in XSI:
Hidden/Spoiler:
Image


Any tips?

Jedi Admin
User avatar
Posts: 10999
Joined: Wed Sep 07, 2005 11:42 pm
Location: Indiana
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Destiny
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Terraincutters Not Working Ingame

Postby Teancum » Fri Jan 13, 2017 10:52 am

Beaver Creek? Is that converted or did you make the models? (just checking due to conversion rules)

Private Second Class
User avatar
Posts: 72
Joined: Sat Feb 18, 2012 5:36 am
Location: Germany
Projects :: Caron Prime - Liberation Action
Games I'm Playing :: SWBF2 SWRC

Re: Terraincutters Not Working Ingame

Postby Luke » Fri Jan 13, 2017 4:03 pm

Did you hide the terraincutters when you exported your model? I think terraincutters don't work in ZE if they are hidden.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 375
Joined: Sat Jun 13, 2015 10:51 am
Location: Toronto, ON
Projects :: SW Resistance Rising

Re: Terraincutters Not Working Ingame

Postby MissingTexture » Fri Jan 13, 2017 4:14 pm

Teancum wrote:Beaver Creek? Is that converted or did you make the models? (just checking due to conversion rules)

I personally didn't make it. My friend said he remodelled over the originals and edited the textures, does that still apply? :oops:

Luke wrote:Did you hide the terraincutters when you exported your model? I think terraincutters don't work in ZE if they are hidden.

No I didn't hide the terrain cutters upon exporting, I can see them in ZE

Command Sergeant Major
User avatar
Posts: 257
Joined: Mon Apr 27, 2015 7:09 pm
Location: New England
Games I'm Playing :: SWBF2

Re: Terraincutters Not Working Ingame

Postby Oceans14 » Fri Jan 13, 2017 9:08 pm

The cutters need to be a child of a mesh I think. So drag them into cliff_wall maybe.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 375
Joined: Sat Jun 13, 2015 10:51 am
Location: Toronto, ON
Projects :: SW Resistance Rising

Re: Terraincutters Not Working Ingame

Postby MissingTexture » Sat Jan 14, 2017 11:21 am

Oceans14 wrote:The cutters need to be a child of a mesh I think. So drag them into cliff_wall maybe.


I tried that out, but no luck

Return to 3D Modeling & Animation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest