shadowvolumes not showing

How to create models in XSI and other 3D applications and make them work in Battlefront 1 & 2. Post models, tips for application usage and share anything XSI, 3DMax, SketchUp, etc.

Moderator: Moderators

Private Recruit
Posts: 24
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:16 pm
Location: germania
Games I'm Playing :: swbf swrc allBFs
xbox live or psn: No gamertag set

shadowvolumes not showing

Postby 1nfiltr4t0R » Fri Aug 11, 2017 5:42 am

Hey, I've got a problem, I created some models with shadowvolumes but they wont show in game, I parented them to the model in XSI and named them all sv_modelname ( so if the name of the model is "cube" I named them sv_cube, sv_cube1, sv_cube2...). I even set a new parameter called "shadowvolume", even though that isn't absolutely necessary. I placed everything under dummyroot and selected everything before exporting. I do have lighting enabled and shadowcasting is enabled as well. I tested stock objects and they all cast shadows just fine, is there anything I've not taken into account? I'm using XSI Mod Tool 7.5 and the ZETools, could there be any compatibility problem of some sort? The shadowvolumes are all low poly and enclosed, basic cubes tbh. I've tried creating lowrez models and they work just fine, vertexlighting works, specularmaps work, so what's amiss here?

Resistance Leader
Online
User avatar
Posts: 4906
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Los Angeles, CA
Projects :: EVERYWHERE
Games I'm Playing :: Dark Souls + BF4
xbox live or psn: Marth8880

Re: shadowvolumes not showing

Postby Marth8880 » Fri Aug 11, 2017 1:26 pm

Please post an image of your model's hierarchy in XSI.

Return to 3D Modeling & Animation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest