XSI Mod Tool crash

How to create models in XSI and other 3D applications and make them work in Battlefront 1 & 2. Post models, tips for application usage and share anything XSI, 3DMax, SketchUp, etc.

Moderator: Moderators

Private First Class
Posts: 87
Joined: Sun Dec 05, 2010 8:40 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: starwarsbattlefront2

XSI Mod Tool crash

Postby darthhalv » Tue Feb 20, 2018 3:39 am

Hi, I have installed the XSI Mod Tool but everytime i I try to start it always crashes... Any suggestions?

Master of the Force
User avatar
Posts: 4760
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Anakin » Tue Feb 20, 2018 8:10 am

run in compatibility mod,
run as admin,
reinstall

For me it always happens after a while, so i'm using XSI Softimage 2015 now instead of the old Mod Tools version

Private First Class
Posts: 87
Joined: Sun Dec 05, 2010 8:40 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: starwarsbattlefront2

Re: XSI Mod Tool crash

Postby darthhalv » Tue Feb 20, 2018 1:42 pm

Thanks will try when I get home.

Edit: Didnt work, tried reinstalling as you said multiple times but it always crashes at start. Where did you get Autodesk Softimage 2015?

Resistance Leader
User avatar
Posts: 5187
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Edinburgh, UK
Projects :: EVERYWHERE + Zero Munge + TCW
Games I'm Playing :: Hollow Knight
xbox live or psn: Marth8880

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Marth8880 » Sun Feb 25, 2018 6:30 pm

darthhalv wrote:Where did you get Autodesk Softimage 2015?

You can get it for free if you're a student/educator/etc.

https://www.autodesk.com/education/free ... /softimage

Private First Class
User avatar
Posts: 81
Joined: Sun May 07, 2017 11:31 pm
Location: Kentucky, USA
Projects :: A New Frontier Era Mod
Games I'm Playing :: All teh BFs

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Calrissian97 » Sun Feb 25, 2018 8:45 pm

Actually, I'm a student and it doesn't allow me to download it at all. Nothing is selectable and it just suggests Maya or 3DS Max.

Hidden/Spoiler:
Image

Master of the Force
User avatar
Posts: 4760
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Anakin » Mon Feb 26, 2018 5:33 am

well you should select version, os and language first

Gametoast Staff
Posts: 3469
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI Mod Tool crash

Postby AceMastermind » Mon Feb 26, 2018 10:57 am

Anakin wrote:well you should select version, os and language first

Calrissian97 wrote:Nothing is selectable...


Autodesk is in the Softimage phase-out period, the website is being restructured and Softimage is no longer listed under free educational software for newcomers, they are trying to funnel them into Maya and 3ds Max. It probably won't be long before they cut off access to Softimage educational version from the license servers which would effectively lock you out of the software.

Private First Class
User avatar
Posts: 81
Joined: Sun May 07, 2017 11:31 pm
Location: Kentucky, USA
Projects :: A New Frontier Era Mod
Games I'm Playing :: All teh BFs

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Calrissian97 » Mon Feb 26, 2018 6:55 pm

Yeah it states on its page that product support (Which I guess includes new licenses) ended April of 2016. So the only way to upgrade now is by alternative methods.

Private First Class
Posts: 87
Joined: Sun Dec 05, 2010 8:40 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: starwarsbattlefront2

Re: XSI Mod Tool crash

Postby darthhalv » Tue Feb 27, 2018 10:22 am

I managed to get a trial version. (FYI)

Resistance Leader
User avatar
Posts: 5187
Joined: Tue Feb 09, 2010 8:43 pm
Location: Edinburgh, UK
Projects :: EVERYWHERE + Zero Munge + TCW
Games I'm Playing :: Hollow Knight
xbox live or psn: Marth8880

Re: XSI Mod Tool crash

Postby Marth8880 » Sun Mar 04, 2018 3:40 pm

Calrissian97 wrote:Yeah it states on its page that product support (Which I guess includes new licenses) ended April of 2016. So the only way to upgrade now is by alternative methods.

That's a little odd considering the fact that last month I was able to obtain a new license (using my old college e-mail - shhhh don't tell anyone ;) ) to re-install it. Granted I was using an existing account that had Softimage licensed to it previously, so I dunno.

Return to 3D Modeling & Animation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest