GMOD troubles

Show off your mods, get help on a mod, heck, even just have a good time downloading other folks mods. This forum is all about modding for any non-SWBF games.

Moderator: Moderators

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Sat Nov 13, 2010 9:02 pm

I downloaded GMOD 9 recently, and the menu is broken. When I click "start singleplayer game" nothing happens. What went wrong? How can I fix this?

Sith
Posts: 1323
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:40 pm

Re: GMOD troubles

Postby Fingerfood » Sat Nov 13, 2010 10:13 pm

Do you have Counter-Strike Source? It needs that, at least, and I'm assuming other games if you want new models, maps, etc.

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

Re: GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Sat Nov 13, 2010 10:14 pm

I have The Orange Box.

Sith
Posts: 1323
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:40 pm

Re: GMOD troubles

Postby Fingerfood » Sat Nov 13, 2010 10:18 pm

Well, for Gmod 9 you NEED CS:S. Gmod 10 works fine with The Orange Box, though.

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

Re: GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Sat Nov 13, 2010 10:26 pm

Fingerfood wrote:Well, for Gmod 9 you NEED CS:S. Gmod 10 works fine with The Orange Box, though.
That means I have to pay for it, doesn't it?

Supreme Galactic Ruler
User avatar
Posts: 2157
Joined: Sat Dec 10, 2005 6:30 am
Location: Waaaaay over there.

Re: GMOD troubles

Postby The_Emperor » Sat Nov 20, 2010 8:23 pm

Which is well worth it, cos it's not that expensive, got a lot of great new stuff, and more and more being made daily.


However

You can actually play Gmod9 without CS:S. I did, before Gmod 10 was released. Go to where you installed gmod9, then into "mods" and delete the css folder (I forgot the actual css folder name, you'll figure it out I'm sure).
Obviously, you won't have any CS:S content. (then again, neither does Gmod 10 without CS:S)

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

Re: GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Wed Nov 24, 2010 2:06 pm

The_Emperor wrote:Which is well worth it, cos it's not that expensive, got a lot of great new stuff, and more and more being made daily.


However

You can actually play Gmod9 without CS:S. I did, before Gmod 10 was released. Go to where you installed gmod9, then into "mods" and delete the css folder (I forgot the actual css folder name, you'll figure it out I'm sure).
Obviously, you won't have any CS:S content. (then again, neither does Gmod 10 without CS:S)

:D Cool beans.

Wait, no. There's another problem.

Whenever I try to open up Half-life 2 or Gmod9, I get a pop-up that says "Validating file" and once it reaches 18%, like clockwork, it says "The Steam servers are too busy to handle your request. Try again in a few minutes." And I've been getting this for days. (Team Fortress 2 nd Portal still work though.)

Supreme Galactic Ruler
User avatar
Posts: 2157
Joined: Sat Dec 10, 2005 6:30 am
Location: Waaaaay over there.

Re: GMOD troubles

Postby The_Emperor » Wed Nov 24, 2010 6:26 pm

There could be several causes (steam is know for annoying bugs), first thing you should try is exit steam, go to ste steam folder and delete ClientRegistry.blob, then restart it. If that doesn't work, you might have to reinstall steam or even HL2...

Unless somebody else knows a fix?

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

Re: GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Thu Nov 25, 2010 12:10 am

The_Emperor wrote:There could be several causes (steam is know for annoying bugs), first thing you should try is exit steam, go to ste steam folder and delete ClientRegistry.blob, then restart it. If that doesn't work, you might have to reinstall steam or even HL2...

Unless somebody else knows a fix?


Fabulous. There goes my saved data.

Master of the Force
User avatar
Posts: 6069
Joined: Wed Sep 27, 2006 11:05 am
Location: Duckburg, Germany

Re: GMOD troubles

Postby DarthD.U.C.K. » Wed Dec 01, 2010 3:04 pm

you could actually copy the "SAVE"-folder before you deinstall hl2. once you are deinstallintg it it doesnt ask whether you wnat to keep your savegames, if found that out today when i moved it to another partition >.<

High General
User avatar
Posts: 835
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:21 am
Location: over the hills and far away
Projects :: No Mod project currently.

Re: GMOD troubles

Postby Darth_Squoobus » Thu Dec 02, 2010 12:07 am

Very well then. Lock this topic.

Return to Game Modding - Other

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest