Addon for more Fake Console functions

New maps and mods are coming out quickly. If you release something (even a beta) please post it here. Be sure to give details in the topic such as Map/Mod name and version

Moderator: Moderators

Isaac1138
Corporal
Corporal
Posts: 149
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:05 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: BF1+2 stronghold
xbox live or psn: No gamertag set
Location: Connecticut

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by Isaac1138 »

Exactly, yessss
AnthonyBF2
Jedi
Jedi
Posts: 1210
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion
Location: San Diego

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by AnthonyBF2 »

Fake Console already has a function for health. It's something about how much damage bots are allowed to do to humans.
MikeTheBeast55
1st Lieutenant
1st Lieutenant
Posts: 461
Joined: Sat Feb 01, 2014 10:05 am
Projects :: N.A.
Games I'm Playing :: SWBF1 SWBF2 LOTR
xbox live or psn: MikeTheeBeast55
Location: New Jersey
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by MikeTheBeast55 »

Isaac1138 wrote:You should also include Infinite heath because I can't ever make my mind
Isaac, their already is a way to get unlimited health as Anthony has said. Go to health regen- humans and put in lots of 9s to get infinite health. I do it sometimes but not a lot.
TheMastermindOfMaom
Private First Class
Posts: 314
Joined: Sun Nov 22, 2015 1:48 pm
Projects :: None.
xbox live or psn: #PCMasterRace
Location: Greece

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by TheMastermindOfMaom »

He meant Health that will NEVER drop down,not health that will regen.

Also the console's regen gets disabled after dying (sometimes rockets can kill you).
MikeTheBeast55
1st Lieutenant
1st Lieutenant
Posts: 461
Joined: Sat Feb 01, 2014 10:05 am
Projects :: N.A.
Games I'm Playing :: SWBF1 SWBF2 LOTR
xbox live or psn: MikeTheeBeast55
Location: New Jersey
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by MikeTheBeast55 »

TheMastermindOfMaom wrote:He meant Health that will NEVER drop down,not health that will regen.

Also the console's regen gets disabled after dying (sometimes rockets can kill you).
Only time I ever die from it is when I hit one of those mines;l, I have been hit by rocks a lot and do not die easily, I do get close to death though with a little health left. True it doe get disabled after you die but you can simply reactivate it again, I see no problem with that, it take ten seconds to do.
TheMastermindOfMaom
Private First Class
Posts: 314
Joined: Sun Nov 22, 2015 1:48 pm
Projects :: None.
xbox live or psn: #PCMasterRace
Location: Greece

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by TheMastermindOfMaom »

Yes but the scrolling is tedious in 16:9 resolutions.
MikeTheBeast55
1st Lieutenant
1st Lieutenant
Posts: 461
Joined: Sat Feb 01, 2014 10:05 am
Projects :: N.A.
Games I'm Playing :: SWBF1 SWBF2 LOTR
xbox live or psn: MikeTheeBeast55
Location: New Jersey
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by MikeTheBeast55 »

TheMastermindOfMaom wrote:Yes but the scrolling is tedious in 16:9 resolutions.
The obvious solution behind that fix is do not play in a 16x9 resolution if it is to "tedious" for you. Especially is you know your computer can not run that at a normal pace. As for the mines killing me, I could always disable mines but that takes the fun out of playing then without any surprises.
TheMastermindOfMaom
Private First Class
Posts: 314
Joined: Sun Nov 22, 2015 1:48 pm
Projects :: None.
xbox live or psn: #PCMasterRace
Location: Greece

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by TheMastermindOfMaom »

I can play on 1920x1080 but not if I record/have many background programs open.
DylanRocket
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
Posts: 365
Joined: Sun Sep 02, 2012 2:47 am
Projects :: None
Games I'm Playing :: SWBF2
xbox live or psn: No gamertag set
Location: HK Factory
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by DylanRocket »

TheMastermindOfMaom wrote:He meant Health that will NEVER drop down,not health that will regen.

Also the console's regen gets disabled after dying (sometimes rockets can kill you).
Turn on "Ai Damage Threshold" (or something like that) and set it to 1. That'll make you invulnerable to Ai units. The only problem is that Ai can't kill each other unless you kill all Ai on both teams.
Isaac1138
Corporal
Corporal
Posts: 149
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:05 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: BF1+2 stronghold
xbox live or psn: No gamertag set
Location: Connecticut

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by Isaac1138 »

MikeTheBeast55 wrote:
Isaac1138 wrote:You should also include Infinite heath because I can't ever make my mind
Isaac, their already is a way to get unlimited health as Anthony has said. Go to health regen- humans and put in lots of 9s to get infinite health. I do it sometimes but not a lot.
Yeah but then every1 else get infinite health, I tried it. I would just like get it in one click.
User avatar
[RDH]Zerted
Gametoast Staff
Gametoast Staff
Posts: 2981
Joined: Sun Feb 26, 2006 7:36 am
Projects :: Bos Wars AI - a RTS game
Games I'm Playing :: SWBF2 and Bos Wars
xbox live or psn: No gamertag set
Location: USA
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by [RDH]Zerted »

So just use the other FC command to kill all AI units :)

Fake Console additions shouldn't conflict with each other unless one or both of them have bugs in the way they're implemented. If someone can point me to the skin changer mod's source code and the code for this mod I can take a quick look at it.

You can filter which FC commands are displayed based on which map is being played. That'll keep the FC list shorter and prevent people from clicking on commands the could crash on some maps. As per the v1.3 readme:
* The ingame variable '__thisMapsCode__' should contain the current map's 3-char code (will always be lowercase). The variable is nil if the code couldn't be detected or has yet to be detected.
* The ingame variable '__thisMapsMode__' should contain the current map's loaded layer/game mode (will always be lowercase). The variable is nil if the mode couldn't be detected or has yet to be detected.
so use if statements in your overridden ScriptPostLoad to only load FC commands that are related to that map.

I had always wanted to do a mod like this but obviously never got around to it. Thanks for taking an item off my todo list.
AnthonyBF2
Jedi
Jedi
Posts: 1210
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion
Location: San Diego

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by AnthonyBF2 »

[RDH]Zerted wrote:So just use the other FC command to kill all AI units :)

Fake Console additions shouldn't conflict with each other unless one or both of them have bugs in the way they're implemented. If someone can point me to the skin changer mod's source code and the code for this mod I can take a quick look at it.

You can filter which FC commands are displayed based on which map is being played. That'll keep the FC list shorter and prevent people from clicking on commands the could crash on some maps. As per the v1.3 readme:
* The ingame variable '__thisMapsCode__' should contain the current map's 3-char code (will always be lowercase). The variable is nil if the code couldn't be detected or has yet to be detected.
* The ingame variable '__thisMapsMode__' should contain the current map's loaded layer/game mode (will always be lowercase). The variable is nil if the mode couldn't be detected or has yet to be detected.
so use if statements in your overridden ScriptPostLoad to only load FC commands that are related to that map.

I had always wanted to do a mod like this but obviously never got around to it. Thanks for taking an item off my todo list.
So you're saying I could use something like this right?

if __thisMapsCode__ = dea then
blah blah ff_AddCommand
end blah blah
User avatar
[RDH]Zerted
Gametoast Staff
Gametoast Staff
Posts: 2981
Joined: Sun Feb 26, 2006 7:36 am
Projects :: Bos Wars AI - a RTS game
Games I'm Playing :: SWBF2 and Bos Wars
xbox live or psn: No gamertag set
Location: USA
Contact:

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by [RDH]Zerted »

Yes. (just don't forget the quote marks around dea and to use a double equal sign)
AnthonyBF2
Jedi
Jedi
Posts: 1210
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion
Location: San Diego

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by AnthonyBF2 »

Some stuff in mod tools got corrupted so I lost my source (but I have bits scattered around) I can rebuild but don't expect a continuance any time soon.
TheMastermindOfMaom
Private First Class
Posts: 314
Joined: Sun Nov 22, 2015 1:48 pm
Projects :: None.
xbox live or psn: #PCMasterRace
Location: Greece

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by TheMastermindOfMaom »

:( Sad news to hear.
User avatar
Anakin
Master of the Force
Master of the Force
Posts: 4781
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Projects :: RC Side Mod - Remastered - SWBF3 Legacy
Location: Mos Espa (germany)

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by Anakin »

anthonybf2 wrote:Some stuff in mod tools got corrupted so I lost my source (but I have bits scattered around) I can rebuild but don't expect a continuance any time soon.

:runaway: why do all v1.3patch/fakeconsole things got lost??
tacticaldoorkickers
Recruit Womprat Killer
Posts: 6
Joined: Thu Jul 28, 2016 1:07 am
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Battlefront 2
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by tacticaldoorkickers »

Download link provided is no longer working.

:c
AnthonyBF2
Jedi
Jedi
Posts: 1210
Joined: Wed Aug 21, 2013 3:55 pm
Projects :: SWBF2 PSP+PS2 Conversion
Location: San Diego

Re: Addon for more Fake Console functions

Post by AnthonyBF2 »

tacticaldoorkickers wrote:Download link provided is no longer working.

:c
v2
Post Reply