SWBF DVD menu resolution

Talk and share anything related to Star Wars Battlefront 2. No maps or mod announcements here. Use Work in Progress forum.

Moderator: Moderators

Master of the Force
Online
User avatar
Posts: 4702
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

SWBF DVD menu resolution

Postby Anakin » Wed Jan 31, 2018 10:39 am

Hey there,

i just found out that there is a way for an higher resolution of the main menu. Well it doesn't work 100%, but maybe someone of you has an idea about how to fix it

Hidden/Spoiler:
Image
Image


you just need to start your game with \resolution 1920 1080

I already tried 1024 780 for a higher resolution but with the same aspect ration, but didn't worked.

Private
User avatar
Posts: 36
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:44 am
Location: Latvia

Re: SWBF DVD menu resolution

Postby Spiret » Wed Jan 31, 2018 4:50 pm

Look at source code of shell.lvl. Almost all positions and sizes of main menu elements are constant. Main menu is designed only for 800x600 resolution. The '\resolution' launch parameter and some others like '\bots' came from server executable.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 10931
Joined: Wed Sep 07, 2005 11:42 pm
Location: Indiana
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Destiny
xbox live or psn: No gamertag set

Re: SWBF DVD menu resolution

Postby Teancum » Wed Jan 31, 2018 6:07 pm

We can reprogram the shell to account for widescreen resolutions. It's the ratio that's a bigger concern (4:3 vs 16:9). Some sections of the shell account for widescreen, but others do not. Might be something to add to Unofficial Patch 1.3.

Master of the Force
Online
User avatar
Posts: 4702
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:37 am
Location: Mos Espa (germany)
Projects :: Republic Commando Side Mod

Re: SWBF DVD menu resolution

Postby Anakin » Fri Feb 16, 2018 9:39 am

that would be nice. But it's not only the ratio. Try 1440x1080 it's the same bug. everything that is bigger then 1024x780


==EDIT==

Does anyone know where the top of the menu (close, minimize, "Profile:", "Star Wars Battlefront II v1.1") is defined??

The profile screen is already done and works perfectly on 1920x1080 and the default resolution of the debugger.
Hidden/Spoiler:
Image



==EDIT==

I'm still trying to fix those instant action buttons and the top buttons.

This code:

Hidden/Spoiler:
Code: Select all
if IFButton_fnSetSize then
   print("YEEESSS")
   
   FullHD_BackUpFunction = IFButton_fnSetSize
   
   IFButton_fnSetSize = function(...)
      local temp = arg[1]
      if temp.label.string == "ifs.main.sp" then
         print(">>>>>", arg[2])
         arg[2] = 50
      end
      return FullHD_BackUpFunction(unpack(arg))
   end
   
   
else
   print("NOOOOO")
end

just changed the button's name that now can no longer be displayed correctly and the hit box is now the yellow part. But nothing else changed. Any ideas how to resize the REAL button?
This founding may helps to fix the wrong hit boxes in the high. It's not exact for the fullscreen mod.
Hidden/Spoiler:
Image

Return to SWBF2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests